Arapça Yarışmaları Bölge Elemeleri Büyük Bir Heyecanla Tamamlandı / 08-05-2015

Bu yıl altıncısı düzenlenen Uluslararası Arapça Yarışmalarına; 800 İmam Hatip Lisesi, 905 İmam Hatip Ortaokulu ve 3 Uluslararası İmam Hatip Lisesinden başvuru yapan öğrenciler, gerçekleştirdikleri rekor katılımlı il yarışmalarının ardından Arapça Yarışmaları Bölge Elemelerinde kıyasıya ter döktüler....

 
 
02 Mayıs 2015 tarihinde 10 farklı bölge merkezinde Arapça Bilgi, Arapça Şiir Okuma, Arapça Metin Canlandırma dallarında yarışan öğrenciler, bölge koordinatör okullarının ev sahipliğinde gerçekleştirilen yarışmalarda ter döktüler.
 
Ankara, Giresun, Rize, Mardin, Malatya, Adana, Burdur, Manisa, Kırklareli ve İstanbul'da gerçekleştirilen bölge yarışmaları boyunca, bağımsız jürilerce gerçekleştirilen puanlamalar doğrultusunda şiir okuma ve metin canlandırma yeteneklerini ölçen İmam Hatipliler, aynı zamanda Arapça Bilgi Yarışmalarında yabancı dil birikimlerini ölçme imkanını da elde ettiler.
 
Konya ve İstanbul’da ise  Uluslararası  İmam  Hatip  Lisesinde  okuyan  öğrenciler  kendi  aralarında yarışarak kıta elemelerini gerçekleştirdiler. 54 ülkeden yarışmaya katılan öğrenciler Avrupa, Asya,  Afrika  ve  Arap  ülkelerini  temsil  etmek  için  yarıştılar.  Yarışmaların uluslararası etabının Şiir kategorisi ülke elemeleri İstanbul Uluslararası Fatih Sultan Mehmet Anadolu İmam Hatip Lisesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilirken, Metin Canlandırma kategorisi elemeleri ise Konya Uluslararası Mevlana Anadolu İmam Hatip Lisesinin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Bu  yarışmalarda  birinci  olan öğrenciler  21  Mayıs’ta  yapılacak  Türkiye  finallerinde  birinci  olan  temsilci  okul  ile  yarışarak uluslararası birinciyi belirleyecekler.
 
Önceki  yıllardan  farklı  olarak  İmam  Hatip  Ortaokullarında  da  bu  yıl  ilk  defa  gerçekleştirilen yarışmalarda, liselerden daha farklı bir yarışma süreci takip ediliyor.  “VİDEONU ÇEK GÖNDER”  sloganı  ile gerçekleştirilen  yarışmalara  katılım  gösteren  ortaokul  öğrencilerimiz, Arapça Şiir Okuma,  Arapça  Hikaye Canlandırma  ve  Arapça  Çocuk  Şarkıları  kategorilerinde  hazırladıkları kısa  videolarını çekerek  yarışma  koordinasyon  merkezine  gönderdiler. Jürilerce değerlendirmeye başlanan İmam Hatip Ortaokulu yarışmalarının sonuçları da aşamalı olarak sonuçlandırılacak ve en geç 10 Mayıs 2015 Pazartesi günü tamamının sonuçları ilan edilecek. İlerleyen süreçte bu yarışmaların  bölge  aşamaları, gönderdikleri  videolar  aracılığı  ile  sanal ortamda yapacak, bölge birincileri ise Kayseri’de yüz yüze yarışacaklardır. 
 
Yarışmaların  Türkiye  finaline  ve  ödül  törenine  ise  bu  yıl  ülkemizin  en  köklü  sivil  toplum  kuruluşları arasında  yer  alan  Kayseri  İmam Hatip  Lisesi  Mezunları  Derneği  KİM-DER  büyük  bir  destekle  ev  sahipliği yapacak. 20-21-22 Mayıs 2015  tarihlerinde  icra edilecek  olan Türkiye finalleri, 23 Mayıs 2015  tarihinde birçok uluslararası, ulusal ve yerel yayın yapan televizyon kanallarında yayınlanacak olan  görkemli bir ödül töreni ile son bulacak.
 
Lise öğrencileri için açılmış  olan  Arapça  Hat  /  Kaligrafi  kategorisinde  ise  öğrencilerimiz hazırladıkları eserlerini  08  Mayıs  2015 tarihine kadar yarışma koordinasyon merkezine gönderecekler.