Hikaye Canlandırma

İMAM HATİP ORTAOKULLARI İÇİN ARAPÇA HİKAYE CANLANDIRMA YARIŞMASI

1.             Arapça Hikâye Canlandırma yarışması, Arapça hikâyelerin etkili seslendirilmesi ve canlandırılması ile ilgili bir yarışmadır.

2.             Hikâye metinleri, Yarışma Koordinasyon Merkezi tarafından on adet olarak belirlenir. Yarışmaya katılacak olan öğrenciler, on adet metinden bir metin seçerek yarışmaya katılır.

3.             Yarışma esnasında hikâye ezbere canlandırılır. Hikâye okul yönetimi tarafından okul içinde veya dışında bir ortamda video kayıt programına alınır. Öğrenci/lerin okuyacağı hikâye dışında videoya herhangi bir mesaj, altyazı, reklam, tanıtım vs. eklenemez.

4.             Arapça hikâyeyi canlandıran öğrenci/öğrenciler hikâyedeki karakterlere uygun olarak kostüm giyebilirler. Öğrenci/öğrencilerin kıyafetinden, hikâyelerini ezbere canlandırmaları ve kayıt işlemlerinden okul idaresi ve yarışmaya hazırlayan öğretmen birinci derecede sorumludur.

5.             Arapça hikâye canlandırma esnasında öğrenciler istedikleri şekilde fon müziği, dekor, ışık takip sistemi kullanabilirler.

6.             Hikâyeyi canlandıran öğrenci/öğrenciler dışında, müzik icra eden, izleyici, öğrenci, öğretmen vb. hiç kimse kamera kayıtlarına giremez. Bu tür durumlar kural ihlali sayılır.

7.             Yarışmacı/ların hikâye metnine ilave ve metin üzerinde değişiklik yapma hakkı yoktur.

8.             Puanlama 100 puan üzerinden yapılır. Puan dağılımı şu şekildedir:

                Ezber (25),

                Telaffuz (15),

                Tonlama (15),

                Konuya hâkimiyet (15),

                Sahneyi kullanma (15),

                Jest ve mimik (15)

                Puanların eşit olması durumunda kura yoluna başvurulur.

9.             Sesin anlaşılır, görüntünün net olması esastır. Ancak çekim yeri, görüntü ve ses kalitesi gibi unsurların puanlamada hiçbir etkisi yoktur.

10.           www.arapcayarismalari.org.tr adresindeki yarışma başvuru formu doldurularak, belgenin çıktısı alınır. Aynı başvuru belgesi ve video, CD ya da DVD’nin içerisine kaydedilir. Başvuru belgesi ve CD/DVD, zarf içerisine konularak Yarışma Koordinasyon Merkezine gönderilir.

11.           Yarışmalara katılacak olan okullar, bilgilerini www.arapcayarismalari.org.tr adresindeki başvuru modülünden takvimde belirtilen sürede girmekle mükelleftir. Bilgilerini sisteme girmeden videolarını gönderen okulların videoları değerlendirmeye alınmaz.

 

6.Arapça Yarışmalarında Hikaye Canlandırma kategorisinde okullarımızca seçilmesi gereken etkinlik metinlerine ulaşmak için buraya tıklayınız.