Arapça Çocuk Şarkıları

İMAM HATİP ORTAOKULLARI İÇİN ARAPÇA ÇOCUK ŞARKILARI YARIŞMASI

1.             Arapça Çocuk Şarkıları yarışması, öğrencilere müzik yoluyla Arapça öğretmeyi, öğretirken eğlendirmeyi ve bunu bir yarışma atmosferinde yaşatmayı hedefler.

2.             Yarışmada seslendirilecek olan eser, yarışma koordinasyon merkezi tarafından ilan edilen 15 çocuk şarkısından birisi olacaktır.

3.             Şarkının fon müzikleri Yarışma Koordinasyon Merkezinin vermiş olduğu fon müzikleridir. Okullar bu fon müzikleri dışında da müziklerini seçebilirler. Ancak müziğin puanlamada etkisi yoktur.

4.             Seçilen Arapça çocuk şarkısı ezbere seslendirilir. Eser okul içinde veya dışında bir ortamda, video kayıt programına alınır. Öğrencilerin seslendireceği şarkıya herhangi bir mesaj, reklam, tanıtım, altyazı vs. eklenemez.

5.             Öğrenciler, eserlerini okulun varsa üniforması ile seslendirirler. Öğrencilerin kıyafetinden, şarkıları ezbere okumasından ve kayıt işlemlerinden okul idaresi ve yarışmaya hazırlayan öğretmen sorumludur.

6.             Öğrenciler eserlerini seslendirirken dekor, ışık takip sistemi kullanabilirler. Ancak fon müziklerinin canlı olarak başkaları tarafından icrası kural ihlalidir. Kamera görüntülerinde sadece şarkıyı seslendiren öğrenci veya öğrenci grubu bulunur.

7.             Yarışmacılar şarkılarda temel tekrarlar yapabilir ve şarkıyı farklı bir şekilde yorumlayabilir. Ancak şarkı sözlerinde ekleme-çıkarma ve ifade değişikliklerinde bulunma gibi hakları yoktur.

8.             Puanlama 100 puan üzerinden yapılır. Puan dağılımı şu şekildedir:

                Vokal (30),

                Telaffuz (30),

                Yorum (20),

                Sahne dekoru (10),

                Jest ve mimik (10)

                Puanların eşit olması durumunda kura yoluna başvurulur.

9.             Sesin anlaşılır, görüntünün net olması esastır. Ancak çekim yeri, görüntü ve ses kalitesi gibi unsurların puanlamada hiçbir etkisi yoktur.

10.           Çekilen videolar Yarışma Koordinasyon Merkezine CD / DVD şeklinde bir zarf ile gönderilir. Zarfın içine www.arapcayarismalari.org.tr adresindeki yarışma başvuru formunun çıktısı konulur. Aynı başvuru formu CD ya da DVD’nin içerisine de kaydedilerek gönderilir.

11.           Yarışmaya katılan okullar, bilgilerini takvimde belirtilen sürede www.arapcayarismalari.org.tr adresindeki başvuru modülünden girmekle mükelleftir. Sisteme başvurusunu yapmadan videolarını gönderen okulların eserleri değerlendirmeye alınmaz.

6.Arapça Yarışmalarımızda İmam Hatip Ortaokullarımızca tercih edilmesi gereken çocuk şarkılarımıza ulaşmak için buraya tıklayınız.