Graffiti

Arapça grafiti yarışması Arapçanın farklı yorumlarla toplumun her kesiminde gündeme getirilmesini hedeflemektedir. Yarışmaya 14 – 24 yaş arası herkes ücretsiz katılabilir.

  • Yarışmaya katılım için, katılımcılar www.arapcagraffiti.com adresindeki formu doldurmalıdırlar.
  • www.arapcagraffiti.com adresindeki formu doldururken girmiş olduğunuz e-posta adresinizin geçerli ve kullanılır olması  gerekmektedir. Aksi takdirde yarışmaya katılımınız geçersiz sayılacaktır.
  • Seçici kurul ve seçici kurulun birinci derece yakınları yarışmaya katılamazlar.
  • Eserler, seçici kurul tarafından “özgünlük” ve “uygulamadaki başarı” kıstasları üzerinden değerlendirilecektir.
  • Çalışmalarda Sprey, Marker, Karakalem kullanılacaktır.
  • Çalışmalar 120x100 ve 100x80 ebatlarında tablolara yapılacaktır.
  • Yapılan çalışmaların elden ya da posta yolu ile Akşemsettin Mh. Akdeniz Cd. No:99- 101 Fatih/İstanbul adresine 13/05/2013 tarihinden önce teslim edilmesi gerekmektedir.
  • Çalışmalarda kullanılacak kelimeler 01/02/2013 tarihinde belirlenecektir.
  • Yarışmaya en fazla 3 eser ile katılım sağlanabilir. Birden fazla katılım gösterecek yarışmacılar her bir eserinde farklı kelimeler işlemek zorundadır.
  • Yarışmaya katılanlar, yarışma şartlarını okumuş ve Seçici Kurul kararlarının tamamını ile kabul etmiş sayılırlar.
  • Yarışmada sadece Arapça kelimeler kullanılabilir, süsleme olarak Arapça Harflerden destek alınabilir. Türkçe harf ve kelime kullanımı yapılamaz.
  • 20 eserden daha az eserin yarışmaya katılımı olması durumunda, eserler değerlendirmeye alınmayacaktır.

 

Arapça graffiti yarışmasında kullanılacak kavramlar belirlendi. Son başvuru tarihi 04.05.2013 tür...
 
العدالة و الحرية - إقرأ - العربية  - نحب العربية - الإنسان - تركيا - أناضول - ثورة - الثورة - ميدان التحرير - الربيع العربي - المقاومة - إرحل - فلسطين - فلسطين الحرة - غزة - القدس - المسجد الأقسى - الإنتفاضة - مكة - حج  -  الحج- عيد سعيد - سوريا - أطفال سوريا - مخيمات اللاجئين- خبزوبطانية - لا للعنف - لا للمخدرات.....
 



Telif Hakları

Katılımcılar, yarışmaya giren eserlerin Arapça Graffiti Yarışması Koordinasyon Kurulu tarafından kullanılmak üzere, süresiz olarak tam kullanım hakkını verdiğini peşinen kabul etmiş olurlar. Buna bağlı olarak, katılımcı, gerek Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu, gerekse diğer ilgili mevzuat gereğince yarışmaya gönderilen eserlerin çoğaltma, işlenme, yayma, temsil, umuma iletim, faydalanma vb. umuma arz ile ilgili bilumum haklar için Arapça Graffiti Yarışması Koordinasyon Kurulu tam lisans verdiğini kabul eder. Bu şekilde kullanılan eserler için, eser sahibi sonradan verdiği lisansı kesinlikle geri almayacağını ve eserin yukarıdaki şekilde kullanılmasını men etmeyeceğini veya bu lisans için kendisine verilen ödülden başka herhangi bir telif hakkı veya maddi, manevi talepte bulunmayacağını gayri kabili rücu kabul, beyan ve taahhüt eder. Arapça Graffiti Yarışması Koordinasyon Kurulu eserler için katılımcının yukarıda verdiği lisans karşılığında telif hakkı bedeli ödemeyecektir.

Yarışmanın ödülleri ilerleyen tarihlerde ilan edilecektir.

 

3. Arapça Yarışmaları bünyesinde düzenlenene Arapça Graffi Yarışması'na ait fotoğrafları görmek için lütfen tıklayınız.

 

Not: Arapça Graffiti Yarışması bir Hat Yarışması DEĞİLDİR....

2013 Uluslararası Arapça Yarışmaları,Tüm hakları saklıdır. - digibee